Blog a 99%-nak

Bernie Sanders alkalmazottai szakszervezetbe tömörülnek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az amerikai politikában egyedülálló módon szakszervezetet alapítottak a Bernie Sanders kampány alkalmazottai. Sanders a Twitteren üdvözölte a bejelentést:

Büszke vagyok rá, hogy a mi kampányunk az első olyan elnöki kampány, amely szakszervezetbe szerződik. Nem csak szavakkal kell támogatni a szakszervezeteket, cselekedetekkel is mögéjük kell állnunk. A kampány alatt és amikor a Fehér Házban leszünk meg fogjuk könnyíteni az embereknek, hogy szakszervezetbe lépjenek, nem pedig megnehezíteni.

Korábban azzal vádolták Sanders-t, hogy kampányának női dolgozóit szexuálisan zaklatták és nem egyenlő mértékben fizették meg munkájukat. A United Food and Commercial Workers Local 400 szerint, melyhez a Sanders kampánydolgozók is tartoznak, a szakszervezet növelni fogja az átláthatóságot, egyenlő bánásmódot és béreket teremt, a szexuális zaklatás és a nemek közötti béregyenlőtlenség terén is.

Nem először merül fel egy elnökjelöltnél a saját dolgozókkal való bánásmód. Amy Klobuchart, demokrata politikust, például több volt alkalmazottja azzal vádolta, hogy nem bánt velük tisztességesen. Klobuchar később nem kért bocsánatot, megvédte a „kemény” bánásmódot.

Via CNN

A cikk a Balra át! korábbi oldalán jelent meg. Áthoztuk ide, hogy itt is elérhető legyen.
Címlapkép: