Blog a 99%-nak

Gajda Péter szerint nem politikai kérdés, hogy Erdogan feleségét látta vendégül, miközben ezrek tüntettek a diktátor ellen

Ez a cikk több mint 4 éves.

Miközben szinte a teljes magyar ellenzék tiltakozott a tömeggyilkos diktátor, Erdogan Budapestre látogatása miatt és ezrek demonstráltak a népirtó török elnök ellen, addig a kispesti MSZP-s polgármester, Gajda Péter, Erdogan feleségét, Emine Erdogant látta vendégül.

A kispesti óvodában azért parolázott együtt Gajda Péter Emine Erdogannal, mert beszámolója szerint a török-magyar programok keretében több mint 10 millió forintot kaptak az intézmény fejlesztésére.

Az ominózus látogatás ellen egyetlen kispesti képviselő tiltakozott, az LMP-s Ferenczi István, aki – amellett, hogy zászlóval fejezte ki szolidaritását Rojava mellett – megkérdezte az esetről az esélyegyenlőségi tanácsnokot, a Momentumos Paróczai Anikót is, majd a kérdésre csak a polgármester adott választ.

Ferenczi István a Rojava melletti szolidaritási demonstráción | Mizsei László

– A nők egyenjogúsításáért folytatott harcban élenjáró kurdok ellen éppen háborút folytató török elnök feleségét fogadta a polgármesterünk a mai napon Kispesten. Azt szeretném kérdezni képviselőtársamtól, hogy ehhez van-e egy-két keresetlen szava? – Kérdezte Ferenczi István az esélyegyenlőségi tanácsnoktól, aki erre nemleges választ adott.

Gajda Péter polgármester válasza szerint azonban nem kellene a politikát belekeverni abba, hogy vendégül látta Erdogan feleségét.

Az tehát egyelőre rejtély, hogy pontosan mi értelme van a Momentumos esélyegyenlőségi tanácsnoknak, ha nincsen semmi hozzáfűznivalója ahhoz, hogy polgármesterük egy olyan népirtó feleségét fogadja, aki történetesen épp a feminista Rojava állam földbedöngölését tűzte ki célul.

 

Címlapkép: Gajda Péter Erdogan feleségével, Emine Erdoğannal (balra) és a Rojava melletti szolidaritási tüntetés (jobbra) | Balra át! blog