Blog a 99%-nak

Cigányok gépfegyverrel való megsorzásáról írt az RTL műsorának egyik főszereplője

Ez a cikk több mint 3 éves.

Vincze Betti – az RTL klub Házasodna a Gazda című műsorának Betti gazdasszonya – 2012-es nyilvános  Facebook-posztjában a következőket írta:

„Annyira tele van a t…m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet! Te is így vagy vele? Oszd meg!”

Vincze Betti bejegyzése 2012-ben/ Forrás: Ónodi Ferenc

Vincze Betti azonban nem csak az RTL realityjéből lehet ismerős a nagyközönség számára.
Tanácsadója volt ugyanis annak a jobbikos polgármesternek, Janiczák Dávidnak, aki Ózdon rendeletbe foglalta a cigányok és a szegények megkülönböztetését, amelyet egy ombudsmani vizsgálat is alátámasztott.

A Hitler-hasonmással is pózoló polgármester először az Összefogás jelöltjeként indult (ekkor már a PM nem támogatta), amelyre anno először a Mérce akkori főszerkesztője hívta fel a figyelmet, aztán kihátrált mögüle a Momentum és a DK is.

Janiczák Dávid Hitler-hasonmással Forrás: Facebook

Janiczák egykori tanácsadójának Facebook-bejegyzését egyébként a lakájmédia szúrta ki több, mint egy hete, akiknek antifasizmusuk nyilvánvalóan csak addig terjed, ameddig nem a kormánypárthoz köthető szereplőkről kerülnek elő a gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas megjegyzéseik.

Könnyen érthető lenne tehát az a dilemma, hogy a kormánytól független médiumok le akarnak-e hozni egy kormánypropaganda-oldalra irányító hírt, ha Vincze Betti saját oldalán nem ismerte volna be már 2 hete bejegyzésében is a történteket.

A bejegyzés szerint Vincze megbánta, amit írt, de szerinte volt oka az „elkeseredésére” (?), annak viszont nem, ahogy annak hangot adott.

2012-ben indulatból hülyeségeket írtam a fb-oldalamon. Azonnal megbántam. Töröltem a bejegyzést és a hozzá tartozó…

Közzétette: Betti Vincze – 2020. október 23., péntek

Az RTL klub (és a műsorait promotáló 24.hu) oldalán viszont továbbra sem látható semmilyen közlemény az üggyel kapcsolatban.